Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


El Mundo Nepal

Hulpvraag voor Samir uit KathmanduSoms overstijgt ontwikkelingshulp je eigen bevattingsvermogen als je rechtstreeks geconfronteerd wordt met leed dat je niet verwacht. Sinds 2004 werk ik namens stichtingen in Thailand en Nepal. Je komt dan van alles tegen. Ik hoor heel vaak: 'Je kunt niet de hele wereld redden. 'Natuurlijk niet. En er wordt al ruim gedoneerd, ook vanuit de parochie. Samir is blij met de kruimels die van deze overvloedig gedekte tafel nog zouden kunnen afvallen. In ruil voor een gift van verenigingen, serviceclubs wil ik een voordacht met PowerPouint verzorgen :Ontwikkelingswerk kan / moet anders'.

De gevolgen van verkrachtingen

Het gaat om de 18jarige Samir, een van de studenten van stichting El Mundo Thailand / Nepal.
Samir is op straat gezet door zijn dronken vader in Kathmandu. Om te overleven was zijn lichaam een goede belegging. Hij is meerdere malen verkracht. Gevolg is dat er problemen zijn ontstaan aan zijn anus. Volgens de chirurg moet hij snel geopereerd worden. (Hij heeft vooral pijn met poepen). De operatie en nazorg kosten 800 euro. Dat geld heeft onze stichting niet. En deze operatie staat ook niet op het programma.

Momenteel studeert hij hotelmanagement en werkt in een restaurant. Zijn leven op straat met dat van vier andere jonge Nepalezen zal in boekvorm verschijnen. Grappig wordt het niet.
Het banknummer: NL 48ABNA0829233296 Stichting El Mundo m.v.v. Samir. En ook: aftrekbaar van de belastingen. ANBO!

Groet Wiel Palmen (reageren? Palme060@gmail.com)

Rek.nr NL48 ABNA0829233296 t.n.v.Stichting El Mundo (beschrijving :Samir)

terug naar boven

Er zijn teveel spiegels waar ramen zouden moeten zijn (Trouw 31 januari)

In die spiegels zie je alleen maar jezelf. In de loop van de jaren is me opgevallen dat velen toch door het open raam naar buiten keken en zagen als de schijnwerper op Thailand of Nepal gericht was dat er actie moest worden ondernomen. En dan bleven heel veel ramen open ! De komende maanden kunnen acht ramen open blijven, als u dat wilt. Er valt dan heel wat te zien.
Ik weet dat vorig jaar onze activiteiten zouden worden beëindigd. Zou u nog even kunnen wachten met de ramen te sluiten ? Tot oktober 2020 ! Een kort overzicht van onze acties tot augustus. Alle acties worden kort aangekondigd als de datum van start nadert.


Februari: Onze vier studenten: Manab, Samir, Sauvam, Janak Actie: meer vaste bijdragen tot en met oktober 2020

1 maart start statiegeldflessen inleveren bij AH in Twello’ Actie: vrouwenproject Haipur , Nepal ( dalits, onaanraakbaren)

9 maart De voorstelling Kom bevrijden over milieu en vluchtelingen. Dorpskerk Twello aanvang 14.30. entree 7 euro.
Nu al te bestellen: 0627028796

10 maart : Solidariteit. Elke week op zondagmorgen een korte tekst over een van de projecten van El Mundo. Deelnemers beloven om in de zes weken voor Pasen het gel dat ze zouden uitgeven aan een bepaald luxe artikel, bijvoorbeeld een fles wijn of het zoveelste mooie overhemd, niet te kopen maar op te sparen tot Pasen en het bedrag te storten op de rekening van El Mundo. Vorig jaar groot succes.

April: verkoop van geraniums

1 mei. Kunsthistoricus en hulpbisschop mgr Woorts over Christus in de kunst. De Klepel, Kerklaan Twello.
.
1 juni: De winkel van El Mundo. Van noten tot aantekenboekjes, van schilderijen tot beeldhouwwerk.

1 juii: Neem een van onze studenten mee op vakantie.

Wiel Palmen

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie