Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Sant' EgidioMeer over Sant’Egidio zie hier.

Berichten van Sant’Egidio!Pinksteren
Maandag 10 juni verzamelden in Apeldoorn mensen uit Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Roosendaal en Maastricht voor de Jaarlijkse Nederlandse dag van de Gemeenschap van Sant’Egidio. De dag begon met een videoverbinding met Rome, waar Marco Impagliazzo, de voorzitter van de Gemeenschap, de Pinksterlezing hield, in het kerkje aan de piazza di Sant’Egidio, waaraan de Gemeenschap haar naam te danken heeft. Na de lunch op de fiets, met de auto en de trein naar het Apeldoornsche Bosch. Waar in de nacht van 21 januari 1943 alle 1250 joodse psychiatrische patiënten en hun begeleiders zijn afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz. Omdat we dit niet mogen vergeten zijn wij hier naar toe gegaan. Het was indrukwekkend om daar de verhalen te lezen van de overlevenden, die op tijd weg konden vluchten, en om te bidden en te zingen op de plaats waar eens de synagoge heeft gestaan. We sloten af met een gezellige BBQ in de pastorietuin. Ondanks de slechte weersverwachting is het een mooie en geslaagde ontmoeting geweest.

Generatietuin
Naast de Kledingbank is er een tuin om groente en bloemen te verbouwen. Kinderen van de basisschool en ouderen uit de wijk zijn nu al twee weken aan het werk in deze tuin. Om zo te ervaren hoe leuk het is om te zaaien, om te planten, te harken en te wieden en als het zover is je eigen kropje sla, worteltjes, tomaten, sperziebonen of bloemen mee naar te huis te nemen. Zelf verbouwde groente stimuleert gezond eten. Het enthousiasme spat er van af als je de kinderen in hun eigen tuintje aan het werk ziet. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de tuin om spelenderwijs te leren en te ontdekken wat de natuur voor moois te bieden heeft. Wij zoeken ook nog senioren met groene vingers die de kinderen kennis van natuur en tuinieren bij willen brengen. De tuin is geopend elke dinsdag middag van 14.00 tot 16.00 uur.

Franciscustafel
In ons bisdom wordt er om de drie jaar de Ariensprijs uitgereikt. De Franciscustafel is naast 34 andere prachtige diaconale parochie activiteiten genomineerd voor deze prijs. Om voor de publieksprijs in aanmerking te komen kan er gestemd worden. Wilt u met uw stem de Franciscustafel ondersteunen? Ga dan naar www.dkci-utrecht.nl klik op projecten – Ariensprijs – publieksprijs en breng uw stem uit op nr. 26: Franciscustafel Apeldoorn.
https://www.dkci-utrecht.nl/stemmen-ariens-publieksprijs/

Bijbelles
Elke eerste zaterdag van de maand lezen wij voor de kinderen van de basisschool van 15.00 tot 16.00 uur een Bijbelverhaal, gaan dit verwerken door een gesprek en een knutselwerk en zingen een lied.
Zaterdag 6 juli gaan we met de kinderen van de Bijbelles naar Orientalis, het Bijbels museum, de Heilige Land Stichting in Nijmegen. https://www.museumparkorientalis.nl/

Kledingbank
Oude Beekbergerweg 157
Elke week is het weer een drukte van belang om ingebrachte kleding te sorteren en netjes in de winkel op te hangen. De laatste weken komen gelukkig een aantal maatschappelijke stagiaires van de middelbare school helpen. Elke week kloppen tussen de 120 en 130 mensen aan die financieel moeilijk zitten. Als je bedenkt dat deze mensen maar eens in de zes weken mogen komen, is dat een grote stroom van mensen die leven in armoede. Om de kleding wat wordt gebracht zo goed mogelijk te verdelen mogen de mensen maximaal maar vijf stuks kleding meenemen. Er is op dit moment veel vraag naar handdoeken, heren T-shirts, heren schoenen, kinderschoenen maat 32-33 en Tweepersoons dekbedovertrekken. Namens onze gasten: hartelijk dank! Inbreng van schone, goede en actuele kleding en linnengoed: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Uitgifte van kleding woensdag van 10.30 tot 12.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Koffie inloop
Elke maandagochtend is het van 10.00 tot 12.00 uur een gezellige inloop waar mensen met een kopje koffie of thee elkaar ontmoeten en tegelijk kaarten maken voor de bezoekgroepen. Er is ook gelegenheid voor Nieuwe Nederlanders om de taal te oefenen. Van harte welkom.

Naaiatelier
Elke maandagochtend van 9.30 tot 12.00 uur zitten de dames klaar om eenvoudig verstelwerk te doen en onder begeleiding van een ervaren naaister de kneepjes van het vak te leren.

Gebeden
Om 19.30 uur in de dagkapel, ingang Stationsstraat 13.
28 juni, gebed voor de zieken; we schrijven namen op van zieken die we kennen en branden wierook en bidden om genezing, kracht en troost.
5 juli, gebed voor de armen, voor mensen die financieel moeilijk zitten, voor mensen die alles zijn kwijt geraakt en leven op straat, voor kwetsbare mensen, eenzame mensen bidden wij.
12 juli, gebed voor de vrede, we steken kaarsen aan voor landen waar oorlog is en bidden voor de vrede in de wereld.
Iedereen is van harte welkom om met ons mee te bidden.

Zomerstop
26 juli het laatste gebed om te danken voor het afgelopen seizoen. Tot en met 29 augustus zijn er even geen activiteiten om op adem te komen. Dan is de Kledingbank en de Franciscustafel gesloten.

www.santegidio.nl, www.santegidio.be
Steun onze activiteiten op rekeningnummer: NL81 INGB 0006 7476 28 t.n.v. Stichting Sant’Egidio Apeldoorn

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie