Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


NIEUWS

Viering Sint FranciscusparochieOp Hemelvaartsdag 26 mei vieren we dat we Sint Franciscusparochie zijn geworden.
De buitenviering begint om 10 UUR !
Inloop vanaf 9.30 uur aan de Kopermolenweg 5-7 in Wenum Wiesel. De viering begint om 10.00 uur.
Kom zo veel mogelijk met de fiets.
Parkeren kan aan de Kopermolenweg in de berm (inrijden vanaf de Zwolseweg).
Na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken, wat te eten en elkaar te ontmoeten. Om 12.15 u beginnen een aantal workshops waar u aan mee kunt doen. Om 13 u ronden we af met het zingen van het Zonnelied van Franciscus.
We zijn welkom op een privé natuurterrein. Dat betekent dat ieder zich aan regels moet houden, zoals geen troep laten slingeren en geen foto's maken op het terrein. Ook honden meenemen is niet toegestaan.

Mariska Litjes
Kind en Kerk
Sint Franciscusparochie


terug naar boven

De nieuwe Clara is er!
terug naar boven

SINT FRANCISCUS PAROCHIE

Het decreet van de bisschop tot oprichting van de Sint Franciscusparochie is definitief geworden.

Vanaf nu zijn we Sint Franciscus parochie door de samenvoeging van de parochies Emmaus te Apeldoorn en de HH. Franciscus en Clara.

Op het decreet was destijds bezwaarschrift ingediend. Dit is formeel afgehandeld. Daardoor is het decreet definitief geworden.

Zie hier voor Decreet tot oprichting van Sint Franciscus parochie.

terug naar bovenIn 2022 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinder- en tienerkamp. Beide zomerkampen vinden plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle van 6 augustus t/m 11 augustus.

Kinderkamp ‘Beestenbende’ (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar)

In de bijbel staan heel veel mooie verhalen waar dieren een belangrijke rol in spelen. Denk maar aan de ark van Noach of Jona en de walvis. En heb je wel eens gehoord van het sprekende ezeltje van Bileam? We luisteren naar de verhalen, denken er samen over na en gaan aan de slag met leuke opdrachten.
We vieren de Eucharistie en denken aan Jezus. Hij wordt de Goede Herder genoemd. Wat zou dat betekenen? Natuurlijk gaan we ook veel leuke spelletjes doen, geheel in het beestenbende thema, ravotten in het bos en zwemmen.
Dus heb jij zin om een week veel plezier te hebben in een gezellige Beestenbende.
Meld je dan zo snel mogelijk aan!
Kosten: € 125,- per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 75,- per extra kind (voorbeeld 2 kinderen = kinderen=€200,- i.p.v. €250,-)

Tienerkamp: ‘Reis door de tijd’ ( voor tieners van 13 t/m 16 jaar)

Net als afgelopen jaren organiseren we ook dit jaar weer een leuk tienerkamp! Na lang beraad is er gekozen voor het thema ‘Reis door de tijd’. We zullen door verschillende tijdperken heengaan en ons inleven in deze tijden. We gaan weer veel spellen doen waardoor we kunnen zien welk team zich het best aan kan passen aan de tijd. Ook uitstapjes en catecheses staan natuurlijk op het programma.
Zin om ook te komen? Meld je dan vooral aan!
Kosten: € 145,- p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95,- per extra tiener (bv. 2 tieners = € 240,- i.p.v. € 290,-)
Aanmelden voor beide kampen via www.jongaartsbisdom.nl en kan tot 30 juni 2022.

Voor meer informatie: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399.

Folder Zomerkampen 2022


terug naar boven

Leerhuis parochies Emmaüs en HH. Franciscus en Clara

In de afgelopen maanden heeft u al een aantal keer kunnen lezen over het Leerhuis, waarmee we in onze parochies de verbondenheid met elkaar en met God willen laten groeien en versterken. Op dit moment zijn er twee groepen bezig met de basiscursus (de algemene geloofsbijeenkomsten): de doorgestarte pilotgroep, die eind 2020 noodgedwongen moest stoppen door Corona en een nieuwe groep. De nieuwe groep bestaat uit 16 enthousiaste deelnemers, een gemêleerd gezelschap qua leeftijd en culturele achtergrond. In een volgende OpWeg en Clara laten we hen graag aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met de basiscursus. We hopen dat hierdoor weer een nieuwe groep parochianen geïnspireerd wordt en zich aanmeldt voor de cursus die begin 2022 zal starten.

Samen met het pastorale team zijn we ook aan het nadenken over nieuwe activiteiten binnen het Leerhuis. We denken bijvoorbeeld aan het opleiden van mensen voor het begeleiden van uitvaarten en voor het voorgaan in woord- en communievieringen. Maar ook het organiseren van eenmalige bijeenkomsten rondom een bepaald thema of een lezing behoort tot de mogelijkheden. Mocht u suggesties, ideeën of wensen hebben op dit gebied, dan houden we ons van harte aanbevolen.

Tenslotte zijn we aan het onderzoeken hoe we de informatie over het Leerhuis via de websites van de parochies Emmaüs en HH. Franciscus en Clara beter toegankelijk kunnen maken.

Wanneer u vragen, ideeën of wensen heeft over het Leerhuis, kunt u terecht bij het pastorale team (bereikbaar via het secretariaat (0571-274445) op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en via secretariaat@franciscusenclara.com). Als u zich wilt opgeven voor de basiscursus, die begin 2022 start, dan kan dat telefonisch (055-526 65 00) of via e-mail (emmaus@rkapeldoorn.nl).

Achter in de kerken liggen folders met nadere informatie over de basiscursus. U wordt van harte uitgenodigd om deze mee te nemen.

Dori-Anne Aalbers en Gerard Disberg, ondersteuners Leerhuis

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie