Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


EPE

R.K. Geloofsgemeenschap H. Martinus Epe- Heerde

Postbus 137
8160 AC Epe
bezoekadres, alleen na afspraak:
W.G. van der Hulststraat 1, 8162 XG Epe
(gebouw van InteraktContour)
telefoon: 0630-012077
epe-heerde@franciscusenclara.com


U kunt eventueel ook bellen met het centraal secretariaat van
de Sint Franciscusparochie in Twello 0571-274445
(dinsdag en donderdag 9-17 uur)

Rechtstreekse uitzending vanuit H. Martinuskerk - Vaassen

Het is mogelijk om niet alleen te luisteren, maar ook te kijken naar de kerkvieringen uit de H. Martinuskerk in Vaassen, die via internet worden uitgezonden.
U kunt dat "live" doen en het is ook mogelijk om dit achteraf te doen.

Klik op de foto hieronder en volg de viering of bekijk eerdere vieringen!

De website is
www.kerkomroep.nl voor als u rechtstreeks naar de vieringen van andere kerken wilt gaan.

Klik op de foto en volg de viering of bekijk eerdere vieringen!Als u wilt bijdragen aan de kosten van deze viering, kunt u een bedrag overmaken op het rekeningnummer van de Franciscus en Clara parochie
Banknr. NL17 RABO 0111002281

Rechtstreekse uitzending via internet vanuit H. Martinuskerk Duistervoorde -TwelloEr is ook een rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering in de Heilige Martinuskerk Duistervoorde Twello te volgen via internet. Scroll naar boven, klik op Home en dan in het menu aan de linker kant op KERK.TV uit Twello. Ook eerdere Eucharistievieringen zijn terug te zien.

Wilt u luisteren naar een viering, bijv. de kerk in Vaassen?
Klik op het plaatje en maak uw keuze!Banknummer
NL86 INGB 0000 906683
t.n.v. HH. Franciscus en Clara locatie Martinus Epe.


De geloofsgemeenschap H. Martinus te Epe binnen het aartsbisdom Utrecht behoort tot het Vicariaat Arnhem en maakt deel uit van de Sint Franciscusparochie.


Webbeheerder van de locatie

C.P. Weehuizen, tel. 0578-616306, mart.epe@hetnet.nl
terug naar boven

Contact
Voor het aanvragen van huisbezoek, afspraak maken voor doopsel, huwelijk of het thuis ontvangen van de H. Communie dient u contact op te nemen met het secretariaat van de parochie van de HH. Franciscus en Clara in Twello, mevr. I. Bouwmeester- Bloem,
tel. 0571-274445.
secretariaat@franciscusenclara.com

bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9-17 uur

Het pastorale team is iedere dag bereikbaar van 9-20 uur op 0653-154358
pastoraal-team@franciscusenclara.com
voor dringende pastorale zaken.

Het centrale meldpunt voor uitvaarten is 0571-272220 of 0571-274445 bij geen gehoor
0621-457097

terug naar boven

‘Hé, het leven gaat verder!’ en andere dooddoeners

.
‘Ik ga maar eens naar huis. Zal ik over een tijdje weer eens komen?’ zei ik met enige opluchting, toen de begrafenis achter de rug was. ‘Nee,’ zei tante Corry, ‘je moet morgen weer komen, hoor!’ Dat antwoord heeft altijd een grote indruk op mij gemaakt.
Sinds ik op de kleuterschool zat ging ik in mijn jeugd een paar keer per week bij tante Corry middageten. Zij was geen echte tante, maar eigenlijk de moeder van een klasgenootje van mij. Soms logeerde ik ook bij tante Corry en oom Jan, haar man. Ik heb er goede herinneringen aan.
Toen ik twaalf jaar was overleed oom Jan plotseling, vlak voor oud en nieuw. Ik zat toen in de brugklas en de tijd van samen lunchen was voorbij. Voor tante Corry en haar kinderen was zijn overlijden een enorme schok. En in die dagen tussen het overlijden en de begrafenis was ik elke dag bij hen. Voor mij was het de eerste keer in mijn leven dat ik van dichtbij een sterven heb meegemaakt. En, kinderlijk naïef, dacht ik na de begrafenis dat nu alles wel achter de rug was en dat we het gewone leven weer op konden pakken.
Met haar antwoord gaf tante Corry aan dat zij daar toch anders over dacht. Voor haar was er nog lang geen ‘gewoon leven’ en door haar antwoord liet ze merken dat zij mijn aanwezigheid nog steeds erg op prijs stelde. Een paar maanden lang ging ik nog heel regelmatig na schooltijd even bij haar langs.
Ik moet aan deze persoonlijke geschiedenis denken nu de reclamecampagne ‘dooddoeners’ van Sire is gestart, met als oproep: ‘De dood. Praat er over ’. Vaak hebben mensen moeite om een goede houding en goede woorden te vinden als ze met mensen omgaan die op de een of andere manier bezig zijn of geconfronteerd worden met de dood.
Wat ik door schade en schande geleerd heb: open staan voor de gevoelens van een ander, zeker niet te snel zelf invullen hoe een ander zich voelt of zou moeten voelen en mensen aandacht geven zonder te vervallen in adviezen. Hoe lastig het soms ook is om de goede woorden en de goede aandacht te vinden.

Wim Vroom
pastoraal werker HH. Franciscus en Claraparochie

terug naar boven

HET BELUISTEREN VAN VIERINGEN
Wilt u luisteren naar een viering, bijv. de kerk in Vaassen?
Klik op het plaatje en maak uw keuze!

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie